29. oktober 2026

Er Dubai skattefrit? Indkomstskat i Dubai forklaret

Dubai tax-free? Understand the full picture. — Dubai Tax Resident editorial cover

Af redaktionen hos Dubai Tax Resident · Senest gennemgået: oktober 2026

Dubai beskatter ikke personlig indkomst. Løn, udbytter, renter, lejeindtægter og kapitalgevinster for privatpersoner er ikke omfattet af indkomstskat i UAE. Dubai er dog ikke fuldstændig skattefrit: virksomheder betaler 9 % selskabsskat af overskud over AED 375.000, de fleste varer og tjenesteydelser er pålagt 5 % moms (VAT), og beboere betaler et kommunalt boliggebyr af huslejen. Om du reelt holder op med at betale skat, afhænger desuden af, om dit hjemland stadig betragter dig som skattemæssigt hjemmehørende.

Denne guide gennemgår, hvad der beskattes og ikke beskattes i Dubai, hvad selvstændige og selskabsejere skal vide, og hvorfor flytningen kun er halvdelen af det skattemæssige billede.

Vigtige fakta

  • Personlig indkomstskat: 0 % på løn, udbytter, renter og private kapitalgevinster
  • Selskabsskat: 0 % op til AED 375.000 i skattepligtigt overskud, 9 % derover
  • Privatpersoner med erhvervsaktivitet: omfattes af selskabsskat, når omsætningen overstiger AED 1 million om året
  • Moms: standardsats på 5 %
  • Arve- og formueskat: ingen
  • Boliggebyr: 5 % af den årlige husleje for lejere i Dubai, opkrævet via DEWA-regningen
  • Ejendomsoverdragelse: 4 % gebyr til Dubai Land Department ved køb

Er der indkomstskat i Dubai?

Nej. UAE har hverken føderal eller emiratsspecifik personlig indkomstskat. Er du ansat i Dubai, er din bruttoløn lig med din nettoløn, og der trækkes ingen lønskat for udlændinge. Det samme gælder investeringsindkomst, som en privatperson tjener privat, fx udbytte af aktier, bankrenter, leje fra privat ejendom eller gevinst ved salg af aktier eller krypto, der ejes som privat investering. Det mere relevante personlige spørgsmål er, om en flytning til Dubai forbedrer din reelle disponible indkomst, når de samlede leveomkostninger og omkostningerne ved at drive virksomhed er medregnet.

Statsborgere i UAE og GCC-lande, der arbejder i den private sektor, betaler sociale bidrag, men det gør udlændinge ikke. I stedet betaler arbejdsgiveren en fratrædelsesgodtgørelse (end-of-service gratuity), og nogle frizoner har deres egne opsparingsordninger.

Hvilke skatter betaler du i Dubai?

Selskabsskat

UAE indførte føderal selskabsskat med Federal Decree-Law No. 47 of 2022 for regnskabsår, der begynder 1. juni 2023 eller senere. Skattepligtigt overskud op til AED 375.000 beskattes med 0 %, og overskud derover med 9 %. Kvalificerende frizoneselskaber kan opnå 0 % på kvalificerende indkomst, hvis de opfylder strenge krav til substans og aktiviteter. Meget store multinationale koncerner med en global omsætning på mindst EUR 750 millioner er omfattet af en national minimumsskat (top-up tax) på 15 %.

Selskabsskat for freelancere og enkeltmandsvirksomheder

Privatpersoner beskattes ikke af løn eller private investeringer, men en person, der driver virksomhed eller freelanceaktivitet i UAE, omfattes af selskabsskat, når virksomhedens samlede omsætning overstiger AED 1 million i et kalenderår. Derunder beskattes aktiviteten ikke. Tjener du mere, skal du registrere dig hos Federal Tax Authority (FTA) og indsende en selvangivelse, selv om lempelsen for små virksomheder (small business relief) kan finde anvendelse, så længe omsætningen holder sig under AED 3 millioner i skatteperioder, der slutter senest 31. december 2029 (ikke for Qualifying Free Zone Persons).

Moms

Moms har været gældende siden 2018 med en standardsats på 5 %. Nogle ydelser, fx visse sundheds- og uddannelsesydelser samt international transport, er nulmomsede, mens boligleje og lokal persontransport generelt er momsfritaget. Virksomheder med momspligtige leverancer over AED 375.000 om året skal momsregistreres.

Boliggebyr og ejendomsomkostninger

Lejere i Dubai betaler et kommunalt boliggebyr på 5 % af den årlige husleje, som lægges oven i DEWA-forsyningsregningen. Ejere betaler et mindre gebyr baseret på ejendommens værdi. Ved køb af ejendom opkræver Dubai Land Department et overdragelsesgebyr på 4 % plus registreringsomkostninger.

Punktafgifter og andre gebyrer

Punktafgifter (excise tax) på 50 % til 100 % gælder for tobak, energidrikke, sukkerholdige drikke og e-cigaretter. Du betaler også offentlige servicegebyrer for visum, Emirates ID, kørekort og selskabslicenser, som ofte er den reelle pris for at bo lovligt i Dubai.

Hvilke skatter har Dubai ikke?

SkatDubai / UAETypisk i Europa
Personlig indkomstskatIngenJa, ofte 40 % til 55 % i topskat
Skat på udbytter og renterIngen for privatpersonerJa
Kapitalgevinstskat (privat)IngenJa i de fleste lande
Arve- og gaveafgiftIngenJa i de fleste lande
FormueskatIngenNogle lande
Årlig ejendomsskatIngen (kun boliggebyr)Ja

Holder du virkelig op med at betale skat, når du flytter til Dubai?

Ikke automatisk. Dit hjemland afgør, hvornår du ophører med at være skattemæssigt hjemmehørende dér, og reglerne varierer meget. Tyskland ser på, om du beholder en bolig til rådighed. Storbritannien anvender Statutory Residence Test dag for dag. Finland kan betragte sine statsborgere som hjemmehørende i tre år efter fraflytning, og Sverige kan beskatte dig i fem år, hvis du bevarer en væsentlig tilknytning. I Danmark vurderer Skattestyrelsen blandt andet, om du har en bolig til rådighed i Danmark. Flere lande opkræver også en fraflytningsskat af urealiserede gevinster på selskabsandele, når du rejser.

På UAE-siden kan du dokumentere din bopæl med et Tax Residency Certificate fra FTA. Ifølge Cabinet Decision No. 85 of 2022 er du skattemæssigt hjemmehørende i UAE, hvis dit livscentrum er i UAE, hvis du opholder dig 183 dage dér inden for 12 måneder, eller hvis du opholder dig 90 dage dér med opholdstilladelse og en fast bolig eller virksomhed i UAE. En veldokumenteret flytning dækker begge sider: en ren udtræden af dit hjemlands system og opbygning af en holdbar skattemæssig bopæl i Dubai.

Vil du vide, hvad du reelt kommer til at betale efter flytningen?

Få en personlig vurdering fra en kvalificeret skatterådgiver af dit hjemlands regler, din indkomst og dine aktiver, før du flytter. Vores partner står for selskabsstiftelse i UAE og det tilhørende opholdsvisum.

Start selskabsstiftelse og visum

Partnerlink – vi kan modtage provision.

Praktisk eksempel

En britisk konsulent flytter til Dubai, stifter et frizoneselskab og udbetaler sig selv en løn på AED 40.000 om måneden. Hendes løn er skattefri i UAE. Selskabets overskud over AED 375.000 beskattes med 9 %, medmindre det kvalificerer sig til frizoneordningen. Hun betaler 5 % moms af sine indkøb og et boliggebyr på 5 % af huslejen. I Storbritannien skal hun opfylde Statutory Residence Test for at ophøre med at være hjemmehørende dér, og hun skal være opmærksom på reglerne om midlertidig ikke-bopæl (temporary non-residence), hvis hun planlægger at vende tilbage inden for fem år.

Ofte stillede spørgsmål

Er Dubai virkelig skattefrit?

Dubai har ingen personlig indkomstskat, så løn og privat investeringsindkomst beskattes ikke. Der er dog 9 % selskabsskat af erhvervsoverskud over AED 375.000, 5 % moms, punktafgifter og et boliggebyr af huslejen, så Dubai er et lavskatteland snarere end helt skattefrit.

Betaler udlændinge indkomstskat i Dubai?

Nej. Udlændinge, der er ansat i Dubai, får deres løn uden fradrag for indkomstskat eller sociale bidrag. Dit hjemland kan dog stadig beskatte dig, hvis du fortsat er skattemæssigt hjemmehørende dér efter dets egne regler.

Hvad er skatteprocenten i Dubai?

Personlig indkomst beskattes med 0 %. Selskaber betaler 0 % af skattepligtigt overskud op til AED 375.000 og 9 % derover, og standardmomssatsen er 5 %. Store multinationale koncerner betaler en minimumsskat på 15 %.

Betaler freelancere skat i Dubai?

Freelancere betaler ingen skat af erhvervsindkomst, så længe den samlede omsætning højst er AED 1 million om året. Derover omfattes virksomheden af selskabsskat i UAE og skal registreres hos Federal Tax Authority.

Er der kapitalgevinstskat i Dubai?

Privatpersoner betaler ikke kapitalgevinstskat af private investeringer som aktier, krypto eller privat ejendom. Gevinster opnået gennem et selskab eller en skattepligtig erhvervsaktivitet kan være omfattet af selskabsskat.

Er der arveafgift i Dubai?

Nej. UAE har hverken arve- eller gaveafgift. Arv kan som udgangspunkt være underlagt lokale regler, så mange udlændinge registrerer et testamente, fx hos DIFC Wills Service eller Dubai Courts.

Hvad er boliggebyret i Dubai?

Lejere betaler et kommunalt boliggebyr på 5 % af den årlige husleje, som opkræves månedligt via DEWA-forsyningsregningen. Ejere, der bor i deres egen bolig, betaler et gebyr baseret på ejendommens værdi.

Vil mit hjemland stadig beskatte mig, hvis jeg flytter til Dubai?

Det kan det. Hvert land anvender sine egne bopælsregler, fx den britiske Statutory Residence Test eller Finlands treårsregel, og nogle opkræver fraflytningsskat af aktier. I Danmark vurderer Skattestyrelsen blandt andet, om du har en bolig til rådighed. Du skal bryde din skattemæssige bopæl derhjemme, ikke kun opnå den i UAE.

Hvordan dokumenterer jeg, at jeg er skattemæssigt hjemmehørende i UAE?

Ansøg om et Tax Residency Certificate hos Federal Tax Authority. Du skal typisk bruge en opholdstilladelse, et Emirates ID, en lejekontrakt eller et skøde samt dokumentation for dine dage i UAE.

Opkræves der moms i Dubai?

Ja. De fleste varer og tjenesteydelser er pålagt 5 % moms. Boligleje og visse finansielle ydelser er generelt momsfritaget, og visse sundheds- og uddannelsesydelser samt international transport er nulmomsede.

Klar til at etablere din virksomhed i Dubai?

Vores partner står for etableringen af din virksomhed i UAE og det tilhørende opholdsvisum. Få din skattemæssige situation i hjemlandet vurderet separat af en kvalificeret skatterådgiver.

Start virksomhed & visum

Partnerlink – vi kan modtage provision.

Om redaktionen: Redaktionen hos Dubai Tax Resident undersøger ophold i UAE, virksomhedsetablering og internationale skatteregler for personer, der flytter fra Europa. Artiklerne bygger på officielle kilder og gennemgås løbende.

Bemærk: Denne artikel indeholder kun generel information og er ikke skattemæssig eller juridisk rådgivning. Skatteregler ændrer sig og afhænger af dine personlige forhold; kontakt en kvalificeret rådgiver, før du handler.